Aijoli mērce

Aijoli mērce Foto: Aijoli mērce

Sastāvdaļas

  • 2 jēli olu dzeltenumi
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1/2 citrona sulas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ rīvētus ķiplokus, olu dzeltenumus, sāli, piparus, citrona sulu.
  2. Kuļ tikai vienā virzienā, turpinot kult, pielej olīveļļu, no sākuma pa pilienam, tad strūkliņā, lai izveidojas viendabīga masa.
  3. Lai mērce nesarecētu, olīveļļai un olu dzeltenumiem ir jābūt vienādā istabas temperatūrā.
  4. Ja tomēr mērce ir sarecējusi, pievienojiet, pa pilienam, tējkaroti silta ūdens, maisot, ne pārāk ātri.
  5. Mērci izmanto kartupeļu, gaļas salātiem, kā arī jūras velšu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes