Sastāvdaļas
- 1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas, vidējās
- 1.5 kg sarkanie āboli
- 100 g sviests
- 10 g kukurūzas ciete
- 100 g cukurs
- 1 gab. citrons
- 15 g Santa Maria Kanēlis, malts
- 0.5 gab. sarkanais čili
Piedevas:
- 30 g sviests
- 30 g cukurs
- 10 g Santa Maria Kanēlis, malts
- 100 g rieksti
- 1 l vaniļas saldējums
Pagatavošana
- Ābolus sagriež 1,5x1,5 cm kubiņos, atstājot mizu.
- Pannā izkausē sviestu, apmēram 2 minūtes apcep ābolus.
- Ābolus apkaisa ar kukurūzas cieti.
- Pieber cukuru, ļauj tam izkust kopā ar ābolu un sviestu. Samazina karstumu.
- Ābolu pildījumam pievieno citrona miziņu, sulu, kanēli un smalki sakapātu čili.
- Ābolu pildījumu liek uz totiljas, sarullē un ievieto cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru.
- Apsmērē burito rullīšus ar izkausētu sviestu, cukuru, kanēli un sasmalcinātiem riekstiem vai sēklām.
- Cep ābolu burito cepeškrāsnī 220°C apmēram 10 minūtes, līdz virsma ir
- kraukšķīga.
- Pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Sulīgi ābolu rullīši ar kanēļa un citrona garšu un nelielu čili noti. Lielisks deserts, kuru var pagatavot arī no tortilju pārpalikumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!