Sastāvdaļas
- 3,5 - 4 kg smaga zoss
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote maltu sarkano piparu
- 300 g sīpolu
- 700 - 800 g maltas liellopu gaļas
- 1,5 kg skābu kāpostu
- 1,5 kg ābolu
Pagatavošana
- Iztīrītu zosi apsvilina, izgriež no tās cik iespējams vairāk tauku, nomazgā un noslauka sausu, tad no visām pusēm ierīvē ar sāli, kas sajaukta ar melnajiem un sarkanajiem pipariem.
- Sīpolus un malto gaļu sacep atsevišķi un ar šo maisījumu piepilda zosi (arī spārnus un kājiņas), pēc tam griezuma vietas aizšuj ar diegu vai aizvelk ar aukliņu.
- Zosi liek uz pannas un cep karstā cepeškrāsnī 1,5 - 2 stundas, ik pēc 15 - 20 minūtēm aplaista cepeti ar taukiem un sulu, kas cepot izdalījusies,
- Skābos kāpostus ar zosu taukiem sautē atsevišķi, bet ābolus kuriem iepriekš izņemtas sēklas un atdalīti kātiņi, cep cepeškrāsnī.
- Kad zoss cepetis gatavs to novieto uz liela ovāla trauka, apliek ar sautētiem kāpostiem, uz kuriem uzliek ceptus ābolus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!