Zoss cepetis

Zoss cepetis Foto: Zoss cepetis

Sastāvdaļas

  • 3,5 - 4 kg smaga zoss
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote maltu sarkano piparu
  • 300 g sīpolu
  • 700 - 800 g maltas liellopu gaļas
  • 1,5 kg skābu kāpostu
  • 1,5 kg ābolu

Pagatavošana

  1. Iztīrītu zosi apsvilina, izgriež no tās cik iespējams vairāk tauku, nomazgā un noslauka sausu, tad no visām pusēm ierīvē ar sāli, kas sajaukta ar melnajiem un sarkanajiem pipariem.
  2. Sīpolus un malto gaļu sacep atsevišķi un ar šo maisījumu piepilda zosi (arī spārnus un kājiņas), pēc tam griezuma vietas aizšuj ar diegu vai aizvelk ar aukliņu.
  3. Zosi  liek uz pannas un cep karstā cepeškrāsnī 1,5 - 2 stundas, ik pēc 15 - 20 minūtēm aplaista cepeti ar taukiem un sulu, kas cepot izdalījusies,
  4. Skābos kāpostus ar zosu taukiem sautē atsevišķi, bet ābolus kuriem iepriekš izņemtas sēklas un atdalīti kātiņi, cep cepeškrāsnī.
  5. Kad zoss cepetis gatavs to novieto uz liela ovāla trauka, apliek ar sautētiem kāpostiem, uz kuriem uzliek ceptus ābolus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes