Sastāvdaļas
- 1,5 kg sīku zivju
- 1/2 pētersīļa saknes
- 1/2 selerijas saknes
- 1 sīpols
- 6 - 8 melnie piparu graudiņi
- 2 lauru lapas
- 500 - 600 g kartupeļu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Garšvielu novārījumā vāra labi nomazgātas sīkās zivis.
- Novārījumu izkāš, uzvāra un ieliek tajā šķēlītēs sagrieztus kartupeļus.
- Pasniedzot apkaisa ar pētersīļiem vai dillēm.
- Pirms vārīšanas ieteicams zivīm nogriezt galvas, lai novārījums nekļūtu rūgts.
- Garšas uzlabošanai pirms pasniegšanas zivju zupā ieliek sviestu. Sviestu zupā ieliek mazām piciņām, visu laiku maisot.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!