Sastāvdaļas
- 700 g mencu filejas
- 100-150 g laša filejas
- 8 garneles
- 1 ola
- 1/3 baltmaizes kukuļa
- 100 g trekna saldā krējuma
- 500 ml piena
- dilles
- loki
- sāls
- malti melnie pipari
Kartupeļu biezenim:
- 500 g kartupeļu
- sāls
- 1 tējkarote sojas mērces
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- balzametiķis
Pagatavošana
- Mencas fileju noskalo, atbrīvo no asakām, nosusina ar papīra dvieli, divreiz samaļ virtuves kombainā.
- Baltmaizei nogriež garoziņu, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos, mērcē pienā 5-7 minūtes.
- Kad maize ir izmērcējusies, to samaļ virtuves kombainā.
- Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos.
- Garneles notīra, sagriež mazos gabaliņos.
- Dilles un lokus sakapā.
- Lielā bļodā samaisa malto mencu ar laša gabaliņiem, garnelēm, lokiem, dillēm, pievieno olu, sāli, piparus - visu samaisa.
- Pakāpeniski, pa ēdamkarotei, pielej saldo krējumu, pēc katras pieliešanas, kārtīgi samaisa.
- Ja zivs-garneļu masa ir šķidra, saldo krējumu pievieno mazāk.
- No zivs-garneļu masas veido plakanas kotletes, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Gatavo kartupeļu biezeni - nomizotus kartupeļus izvāra sālsūdenī.
- Ūdeni, kurā vārījās kartupeļi neizlej, bet ielej traukā, sastampā kartupeļus biezenī, pakāpeniski pielejot ūdeni, kurā vārījās kartupeļi - kamēr sanāk gluds biezenis.
- Protams, Jūs varat gatavot kartupeļu biezeni pēc saviem ieskatiem, kā Jums garšo.
- Samaisa sezama eļļu ar sojas mērci - mazliet sakuļ ar dakšiņu.
- Pasniegšanas šķīvī liek kartupeļu biezeni, vidū izveido nelielu padziļinājumu ielej sezama eļļas maisījumu, liek zivju-garneļu kotletes, dekorē ar balzametiķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!