Sastāvdaļas
● 200 g šķelto zirņu
● 3/4 l ūdens
● 1/2 tējkarotes majorāna
● 1 ēdamkarote sviesta
● sāls
● malti baltie pipari
● 1 sīpols
● 50 g speķa
Pagatavošana
- Zirņus saber sieta, noskalo tekošā ūdenī un pārlej ar 3/4 l vārīta ūdens.
- Nākošajā dienā pievieno majorānu un uz lēnas uguns vāra apmēram 30 minūtes.
- Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens.
- Kad zirņi izšķīduši, biezenim pievieno sviestu un pieliek baltos piparus.
- Biezeni saliek iepriekš sasildītā bļodā un novieto siltumā.
- Sīpolu notīra un smalki sagriež.
- Speķi sagriež sīkos gabaliņos un apcep.
- Iztecējušos taukos viegli apgrauzdē sīpolus un pārlej zirņu biezenim.