Zirņu biezenis zemnieku gaumē

Zirņu biezenis zemnieku gaumē Foto: Zirņu biezenis zemnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 200 g šķelto zirņu
  • 3/4 l ūdens
  • 1/2 tējkarotes majorāna
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • 1 sīpols
  • 50 g speķa

Pagatavošana

  1. Zirņus saber sieta, noskalo tekošā ūdenī un pārlej ar 3/4 l vārīta ūdens.
  2. Nākošajā dienā pievieno majorānu un uz lēnas uguns vāra apmēram 30 minūtes.
  3. Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens.
  4. Kad zirņi izšķīduši, biezenim pievieno sviestu un pieliek baltos piparus.
  5. Biezeni saliek iepriekš sasildītā bļodā un novieto siltumā.
  6. Sīpolu notīra un smalki sagriež.
  7. Speķi sagriež sīkos gabaliņos un apcep.
  8. Iztecējušos taukos viegli apgrauzdē sīpolus un pārlej zirņu biezenim.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes