Vistu sirsniņas uz iesmiem

Vistu sirsniņas uz iesmiem Foto: Vistu sirsniņas uz iesmiem

Sastāvdaļas

  • 600 g vistu sirsniņu
  • 2 ēdamkarotes apelsīna sulas
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes augu eļļas
  • 1 čili pipars
  • ingvera sakne
  • malti melnie pipari 
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Vistu sirsniņām nogriež visas plēves, noskalo asins receklīšus - iekšpusē to ir vairāk.
  2. Noskalotas vistu sirsniņas liek ledainā ūdenī uz 30 minūtēm, tad atkal noskalo, nosusina.
  3. Ķiplokus sasmalcina, čili piparu sagriež lielos gabalos, sēkliņas izņem, ingvera sakni sarīvē. 
  4. Dziļā traukā ar vāku samaisa apelsīna un citrona sulu, sojas mērci, ķiplokus, čili piparu, ingveru, maltus melnos piparus.
  5. Šajā marinādē liek vistu sirsniņas, kārtīgi samaisa, traukam uzliek vāku, liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
  6. Marinēšanas laikā, vistu sirsniņas vairākkārt apmaisa.
  7. Marinētās sirsniņas izņem no trauka, uzdur uz koka iesmiem.
  8. Vistu sirsniņas cep 2 tējkarotēs sakarsētas augu eļļas, no visām pusēm
  9. Cepto sirsniņu iesmus izņem no pannas.
  10. Pannā, kur cepās sirsniņas lej 1-2 ēdamkarotes sausa baltvīna, ūdens vai apelsīna sulu.
  11. Sirsniņas liek atpakaļ pannā, turpina sutināt 2 minūtes, visu laiku tās apgrozot.
  12. Pasniedz karstas, apkaisītas ar grauzdētām sezama sēkliņām, kopā ar salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes