Sastāvdaļas
- 600 g vistu sirsniņu
- 2 ēdamkarotes apelsīna sulas
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes augu eļļas
- 1 čili pipars
- ingvera sakne
- malti melnie pipari
- sezama sēkliņas
Pagatavošana
- Vistu sirsniņām nogriež visas plēves, noskalo asins receklīšus - iekšpusē to ir vairāk.
- Noskalotas vistu sirsniņas liek ledainā ūdenī uz 30 minūtēm, tad atkal noskalo, nosusina.
- Ķiplokus sasmalcina, čili piparu sagriež lielos gabalos, sēkliņas izņem, ingvera sakni sarīvē.
- Dziļā traukā ar vāku samaisa apelsīna un citrona sulu, sojas mērci, ķiplokus, čili piparu, ingveru, maltus melnos piparus.
- Šajā marinādē liek vistu sirsniņas, kārtīgi samaisa, traukam uzliek vāku, liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Marinēšanas laikā, vistu sirsniņas vairākkārt apmaisa.
- Marinētās sirsniņas izņem no trauka, uzdur uz koka iesmiem.
- Vistu sirsniņas cep 2 tējkarotēs sakarsētas augu eļļas, no visām pusēm
- Cepto sirsniņu iesmus izņem no pannas.
- Pannā, kur cepās sirsniņas lej 1-2 ēdamkarotes sausa baltvīna, ūdens vai apelsīna sulu.
- Sirsniņas liek atpakaļ pannā, turpina sutināt 2 minūtes, visu laiku tās apgrozot.
- Pasniedz karstas, apkaisītas ar grauzdētām sezama sēkliņām, kopā ar salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!