Sastāvdaļas
- 3 vistu filejas
- 1 glāze piena
- 6 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 sīpols
- 2 tomāti
- 2 olas
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 150-200 g siera
- augu eļļa veidnes ieziešanai
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- sāls, pipari pēc garšas
- zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Vistu filejas sagriež ne pārāk lielos gabaliņos, uzlej pienu, atstāj uz 1-1,5 stundām.
- Veido veidnes no folijas - foliju saloka vairākās kārtās un liek burkā vai spainītī, veidojot formu.
- Folijas malas uzloka uz burkas vai spainīša malām, tad izņem ārā - veidnes gatavas.
- Folijas veidnes liek parastajā veidnē, ieziež katru folijas veidni ar augu eļļu.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek veidnītēs, uzber sāli, piparus.
- Virsū kartupeļiem kārto pusgredzenos sagrieztu sīpolu, tad liek vistas gaļu, atkal uzber sāli un piparus.
- Gatavo mērci pārliešanai - bļodā liek olas, pievieno majonēzi - sakuļ.
- Pārlej 2 ēdamkarotes mērces, katrai folijas veidnei.
- Virsū liek, katrā veidnē vienu tomāta šķēlīti, uzkaisa sakapātus ķiplokus un rīvētu sieru.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!