Vista ar mandarīniem

Vista ar mandarīniem Foto: Vista ar mandarīniem

Sastāvdaļas

  • vista
  • mandarīni
  • baltvīns
  • ingvers
  • ķiploki
  • timiāns
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistu kārtīgi nomazgā, nosusina.
  2. Gatavo marinādi - ingveru sarīvē uz smalkās rīves, aptuveni 1 tējkaroti.
  3. 1 ķiploka daiviņu saspiež ķiploku spiedē. 
  4. Pievieno sāli, timiānu, rīvētu mandarīna miziņu, visu samaisa. 
  5. Pielej 50 ml baltvīna, var izmantot sauso, bet labāk tomēr pussaldo.
  6. Vistas gaļas gabaliņus pārlej ar marinādi, katru gaļas gabaliņu ierīvē ar maisījumu un atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
  7. Uzkarsē krāsni.
  8. Dažiem mandarīniem noņem mizu, sagriež gareniski 3 daļās, liek ietaukotā veidnē, kopā ar vistas gaļas gabaliņiem.
  9. No atlikušajiem mandarīniem izspiež sulu un pārlej gaļai.
  10. Cep krāsnī 20-30 minūtes.
  11. Cepšanās laikā veidni izņem un gaļu pārlej ar izveidojušos sulu, kas samaisīta ar marinādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes