Sastāvdaļas
- vista
- mandarīni
- baltvīns
- ingvers
- ķiploki
- timiāns
- sāls
Pagatavošana
- Vistu kārtīgi nomazgā, nosusina.
- Gatavo marinādi - ingveru sarīvē uz smalkās rīves, aptuveni 1 tējkaroti.
- 1 ķiploka daiviņu saspiež ķiploku spiedē.
- Pievieno sāli, timiānu, rīvētu mandarīna miziņu, visu samaisa.
- Pielej 50 ml baltvīna, var izmantot sauso, bet labāk tomēr pussaldo.
- Vistas gaļas gabaliņus pārlej ar marinādi, katru gaļas gabaliņu ierīvē ar maisījumu un atstāj uz 20 minūtēm marinēties.
- Uzkarsē krāsni.
- Dažiem mandarīniem noņem mizu, sagriež gareniski 3 daļās, liek ietaukotā veidnē, kopā ar vistas gaļas gabaliņiem.
- No atlikušajiem mandarīniem izspiež sulu un pārlej gaļai.
- Cep krāsnī 20-30 minūtes.
- Cepšanās laikā veidni izņem un gaļu pārlej ar izveidojušos sulu, kas samaisīta ar marinādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!