Vīnes šnicele ar pētersīļiem un kartupeļiem

Vīnes šnicele ar pētersīļiem un kartupeļiem Foto: Jolanta Rotkāja

Sastāvdaļas

  • 4 gaļas šķēles (vēlams teļa, bet derēs arī cūkas)
  • 2 olas
  • vārīti kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
  • 1 tējkarotes cūku tauku
  • sviests
  • rīvmaize
  • 1 ēdamkarotes krējums
  • eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra ar mizu.
  2. Šniceli sagriež, uzmanīgi paklapē. (3-5 mm biezas). Iegriež malas, lai cepot neceļas augšā.
  3. No abām pusēm uzber sāli, piparus.
  4. Olas sasāla (2 olām gandrīz pilna tējkarote sāls), ar dakšu samaisa klāt 1 ēdamkaroti krējuma. (Nesakult, jo olu dzeltenumam un baltumam nevajag būt pavisam samaisītiem.)
  5. Ieber dziļākā formā rīvmaizi.
  6. Šniceli iemērc miltos, viegli piespiež, tad izvelk caur olu maisījumu.
  7. Šniceli ieliek rīvmaizē, viegli piespiež, tāpat no otras puses. Šniceli liek pannā, kurā uzkarsēta eļļa ar cūku taukiem. Apcep zeltaini brūnu.
  8. Kartupeļus griež uz pusēm, pannā izkausē sviestu. Tur apviļā kartupeļu pusītes. Kartupeļus nedrīkst cept un apbrūnināt! Apsāla un uzber kapātus pētersīļus. Uzreiz ņem nost no uguns.
  9. Šniceli un kartupeļus kārto uz šķīvja.
  10. Labu šniceli nav tik viegli pagatavot! Svarīgi:
  11. Gaļu nedrīkst izklapēt par stipru, jo citādi kļūs sausa.
  12. Uzreiz pēc panešanas cep gaļu eļļā.
  13. Nekad netaupīt eļļu, šnicelēm jāpeld eļļā. Cūku tauku krikumiņš piedod īpašu garšu.
  14. Cepot panna ir jākrata, lai panējums nepielīp pie gaļas, lai sanāk vilnīši panējumā.
  15. Vienmēr olu sālīt stiprāk par gaļu.
  16. Ir vērts pieturēties pie ieteikumiem, jo rezultāts, neliks vilties!!!
  17. Lai izdodas! Cerams, ka Jums labi garšos!

Receptes autore: Jolanta Rotkāja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes