Sastāvdaļas
Smilšu mīklai:
- 100 g cukura
- 200 g sviesta
- 300 g miltu
- 1 ola
- vanilīns
Pildījums:
- 4-5 āboli
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- sauja rozīņu
Pārliešanai:
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ola
- 2 tējkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes Philadelphia siers
Pagatavošana
- No miltiem, olas, cukura un auksta, uz rupjās rīves sarīvēta sviesta, samīca mīklu ieliek ledusskapī uz 30 min.
- Atdzesētu mīklu izklāj cepamajā formā, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 180°C temperatūrā 15-20 minūtes.
- Ābolus sarīvē, pieber cukuru, kanēli un rozīnes. Samaisa.
- Liek uz apceptās mīklas, pārlej ar krējuma-svaigā siera mērci (skābo krējumu, svaigo sieru, olu un cukuru sajauc viendabīgā mērcē) un cep vēl 30 minūtes.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!