Viegli pagatavojama sulīga ābolkūka

Viegli pagatavojama sulīga ābolkūka Foto: Viegli pagatavojama sulīga ābolkūka

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

  • 100 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 1 ola
  • vanilīns

Pildījums:

  • 4-5 āboli
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • sauja rozīņu

Pārliešanai:

  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes Philadelphia siers

Pagatavošana

  1. No miltiem, olas, cukura un auksta, uz rupjās rīves sarīvēta sviesta, samīca mīklu ieliek ledusskapī uz 30 min.
  2. Atdzesētu mīklu izklāj cepamajā formā, sadursta ar dakšiņu.
  3. Cep 180°C temperatūrā 15-20 minūtes.
  4. Ābolus sarīvē, pieber cukuru, kanēli un rozīnes. Samaisa.
  5. Liek uz apceptās mīklas, pārlej ar krējuma-svaigā siera mērci (skābo krējumu, svaigo sieru, olu un cukuru sajauc viendabīgā mērcē) un cep vēl 30 minūtes.

 Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes