Vegānie auzu pārslu groziņi

Vegānie auzu pārslu groziņi Foto: Vegānie auzu pārslu groziņi

Sastāvdaļas

  • 1 banānu
  • 70 gramus “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu
  • pustējkaroti malta kanēļa
  • 1 tējkaroti izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 tējkarotes sīrupa
  • 1 tējkaroti vaniļas aromatizētāja
  • 25 gramus rozīņu
  • riekstu krēms un/vai ogas pildījumam

Pagatavošana

  1. Banānu samīca, pievieno pārējās sastāvdaļas un sajauc.
  2. Masu pilda kēksiņu formās, veidojot groziņus.
  3. Cep 190°C aptuveni 15 minūtes un tad atdzesē.
  4. Pēc atdzesēšanas groziņus var ēst tāpat, vai pildīt ar riekstu krēmu, mājas jogurtu, zemenēm un citām iecienītām piedevām.

“Auzu pārslas sniedz lielisku enerģijas devu dienai, tādēļ regulāri tās iekļauju ģimenes ēdienkartē,” norāda vienkāršo un ātri pagatavojamo recepšu “Instagram” konta “tastyfood_lv” autore Maija Liepiņa. Tā kā esmu mamma divgadīgai meitiņai, ikdienā dažādoju receptes, lai tās būtu ne tikai garšīgas, bet arī interesantas, un bērnam būtu vēlme pamēģināt.”
Auzu pārslu groziņi ir lielisks veids, kā ieinteresēt bērnu, ļaujot izveidot pildījumu pēc savām vēlmēm un arī iesaistīt atvasi ēdiena tapšanā, to kopā izdekorējot. “Ļoti garda un veselīga recepte visai ģimenei, kas derēs arī cilvēkiem ar dažādām uztura nepanesamībām un alerģijām, jo groziņu sastāvs ir vegānisks,” piebilst Maija.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes