Sastāvdaļas
Sastāvdaļas (6-7 vafelēm):
- 100 g sviesta istabas temperatūrā
- 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
- 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 1.5 ēd. k. 25% krējuma
- 1/4 glāze piena
- 30 g cukura
- šķipsniņa sāls
- izkausēts sviests cepšanai
Sastāvdaļas mērcei:
- 250 g jāņogu (vai citu ogu)
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1 ēdamkarote cukura vai medus
- 1 banāns
Pagatavošana
- Uzputojiet olu baltumus stingrās putās.
- Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
- Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
- Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci.
- Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!