Vafeles ar ogu mērci

Vafeles ar ogu mērci Foto: Vafeles ar ogu mērci

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas (6-7 vafelēm):

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1.5 ēd. k. 25% krējuma
  • 1/4 glāze piena
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

Sastāvdaļas  mērcei:

  • 250 g jāņogu (vai citu ogu)
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote cukura vai medus
  • 1 banāns

Pagatavošana

  1. Uzputojiet olu baltumus stingrās putās.
  2. Saputojiet sviestu un cukuru, tad pievienojiet olu dzeltenumus. Pēc tam lieciet klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
  3. Putojiet, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisiet uzputotos baltumus. Mīkla jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
  4. Uzkarsējiet vafeļu pannu, iesmērējiet to ar izkausēto sviestu. Vafeles cepiet zeltaini brūnas, pasniedziet siltas ar ogu mērci.
  5. Mērci gatavojiet, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes