Sastāvdaļas
Mīklai:
- 5 olas
- 80 g sviesta
- 200 g cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 150 g miltu
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes medus
Krēmam:
- 500 g skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
- Pildījumam:
- 150 g žāvētas melnās plūmes
Garšai:
- 100-150 ml ūdens
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes šķīstošās kafijas pulvera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - kuļ olas ar cukuru 7 minūtes, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ.
- Pievieno medu, vēlreiz sakuļ.
- Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kakao pulveri.
- Miltu maisījumu iesijā mīklā, samaisa.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Gatavu biskvītu mazliet atdzesē, izņem no veidnes, ietin dvielī un noliek malā (ja iespējams, tad uz nakti).
- Biskvītu sagriež 3 daļās.
- Gatavo maisījumu garšai - karstā ūdenī izšķīdina cukuru un kafiju, atdzesē un iepilda biskvītos.
- Gatavo krēmu - kārtīgi samaisa skābo krējumu ar cukuru (kult nevajag).
- Žāvētas melnās plūmes izmērcē un sagriež.
- Katram biskvītam uzklāj krēmu, uzkaisa melnās plūmes, virsējam nevajag.
- Torti rotā pēc saviem ieskatiem, receptē izmantotas šokolādes sirsniņas un drupināti zemesrieksti.
- Torti liek ledusskapī uz dažām stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!