Sastāvdaļas
- 2 šķēles teļa aknu (katra 150 g)
- 2 āboli
- 1 sīpols
- 30 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- malti baltie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Aknas rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un apviļā miltos.
- Ābolus nomizo, izdur serdes un mīkstumu sagriež aplīšos.
- Sīpolus notīra un sagriež ripiņās.
- Pannā izkausē pusi sviesta un apcep ābolus. Ieliek citā traukā un novieto siltumā.
- Tajā pašā sviestā apcep sīpolu gredzenus, līdz tie kļūst kraukšķīgi un viegli brūngani.
- Citā pannā izkausē atlikušo sviestu un izcep aknu šķēles. Cep apmēram 4 minūtes. Kad aknas gatavas, tās pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Aknas kārto uz iepriekš sasildītiem šķīvjiem un rotā ar apceptajiem āboliem un sīpolu gredzeniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!