Teļa aknas Berlīnes gaumē

Teļa aknas Berlīnes gaumē Foto: Teļa aknas Berlīnes gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 šķēles teļa aknu (katra 150 g)
  • 2 āboli
  • 1 sīpols
  • 30 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • malti baltie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Aknas rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un apviļā miltos.
  2. Ābolus nomizo, izdur serdes un mīkstumu sagriež aplīšos.
  3. Sīpolus notīra un sagriež ripiņās.
  4. Pannā izkausē pusi sviesta un apcep ābolus. Ieliek citā traukā un novieto siltumā.
  5. Tajā pašā sviestā apcep sīpolu gredzenus, līdz tie kļūst kraukšķīgi un viegli brūngani.
  6. Citā pannā izkausē atlikušo sviestu un izcep aknu šķēles. Cep apmēram 4 minūtes. Kad aknas gatavas, tās pārkaisa ar sāli un pipariem.
  7. Aknas kārto uz iepriekš sasildītiem šķīvjiem un rotā ar apceptajiem āboliem un sīpolu gredzeniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes