Sastāvdaļas
- 400 g rabarberu
- 4 olas
- 200 g cukura
- 130 g miltu
- 3 - 4 ēdamkarotes saldā krējuma
- 1 ēdamkarote liķiera (pēc garšas)
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Nomizotus rabarberus sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar vienu ēdamkaroti cukura.
- Olām atdala dzeltenumu no baltuma, dzeltenumus kopā ar 100 gramiem cukura, vaniļas cukura un sāli saputo gaišās putas.
- Iesijā miltus, iemaisa krējumu un liķieri.
- Olu baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās pūtas un iecilā mīklā.
- Pusi rabarberu liek ietaukota veidnē. Virsū lej mīklu un tai pa virsu liek atlikušos rabarberus.
- Cep sakarsēta cepeškrāsnī 180°C 35 - 45 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!