Spāņu saldais deserts - krēms "Katalana"

Spāņu saldais deserts - krēms "Katalana" Foto: Spāņu saldais deserts - krēms "Katalana"

Sastāvdaļas

  • 1 litrs piena
  • 100 g cukurs (ja garšo ļoti saldi deserti, var likt vairāk) + 30 g cukura glazūrai
  • 7 olu dzeltenumi
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 1 kanēļa standziņa

Pagatavošana

  1. Ielej 800 ml pienu katliņā, pievieno cukuru, rīvētu citrona miziņu, kanēļa standziņu un uzvāra ik palaikam apmaisot.
  2. Atlikušajam 200 ml pienam pievieno cieti, olu dzeltenumus un labi izmaisa.
  3. Karstajā pienā, lēni un ar tievu strūklu, lej dzeltenumu masu. Paralēli ātri maisa. Kad parādās pirmie burbuļi, izslēdz.
  4. Izņem kanēļa standziņu un salej krēmu mazos cepamtraukos un atstāj atdzist.
  5. Uzber virsū cukuru un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (funkcija grils) pašā augšā apmēram uz 5 minūtēm. Izveidosies cukura garoziņa.
  6. Ja mājās ir kulinārijas gāzes deglis, tad dažās sekundēs var karamelizēt cukuru bez cepeškrāsns un grila funkcijas.
  7. Dekorē ar ogām un pasniedz.

Ja kādai citai receptei izmanto tikai olu baltumus un nezini, kur likt dzeltenumus, tad pamēģini šo Spāņu krēmu.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes