Sastāvdaļas
- 200 g rūgtās šokolādes
- 170 g sviesta
- 300 g cukura
- 3 olas
- 125 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1/2 glāze valriekstu
Pagatavošana
- 170 g šokolādes salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
- Izkausētajai šokolādei pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Masai pievieno cukuru, labi samaisa un izņem bļodu no ūdens peldes.
- Masu nedaudz atdzesē un pa vienai pievieno olas, rūpīgi samaisa.
- Miltus sajauc ar sāli un cepamo pulveri, un pievieno šokolādes masai.
- Atlikušo šokolādes daudzumus un riekstus sasmalcina, pievieno mīklai un rūpīgi samaisa.
- Sevis izvļēto kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
- Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz nakti.
- Dekorē ar sasmalcinātiem valriekstiem vai pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!