Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 150 grami šokolādes
- 75 grami sviesta
- 2 olas
- 50 grami miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 50 grami cukura
Šokolādes muss krēms:
- 300 grami šokolādes
- 240 grami saldā krējuma
- 320 grami saldā krējuma
- 12 grami želatīna
- 50 ml auksta ūdens želatīna uzbriedināšanai
Glazūra:
- 60 grami šokolādes
- 60 grami saldā krējuma
Rotāšanai:
- saldais krējums, var likt šokolādes skaidiņas, ogas utt
Pagatavošana
- Uz lēnas uguns kausē sviestu un šokolādes gabaliņus, nepārtraukti maisa.
- Kad masa kļuvusi viendabīga, to noliek nedaudz atdzesēties.
- Pa vienai pievieno olas, cukuru un miltus, kā arī cepamo pulveri.
- Visu izmaisa un vienmērīgi lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Cep 180°C temperatūrā, aptuveni 10-15 minūtes, forma 24 cm/dm.
- Braunija pamatnes gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Kad tā gatava, noliek atdzist.
- Gatavo mussa krēmu. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest.
- Katliņā lej 240 gramus saldā krējuma un pievieno šokolādes gabaliņus.
- Karsē uz lēnas uguns un maisa kamēr šokolāde pilnībā izkususi un ir izveidojusies viendabīga masa, tad tai pievieno želatīnu un maisot ļauj tam izkust.
- Noliek malā atdzist. Tikmēr saputo putukrējumu (320 gramus).
- Saputoto krējumu iemaisa šokolādes masā. Putukrējums kļūs šķidrāks.
- Mussa krēmu lej uz atdzisušās kūkas pamatnes. Obligāti jāizmanto kūkas forma ar noņemamām malām.
- Ievieto ledusskapī.
- Atdzisušu pārlej ar šokolādes glazūru, dekorē.
Receptes un foto autore: Māra Skuja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!