Šokolādes musa torte

Šokolādes musa torte Foto: Šokolādes musa torte

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 150 grami šokolādes
  • 75 grami sviesta
  • 2 olas
  • 50 grami miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 50 grami cukura

Šokolādes muss krēms:

  • 300 grami šokolādes
  • 240 grami saldā krējuma
  • 320 grami saldā krējuma
  • 12 grami želatīna
  • 50 ml auksta ūdens želatīna uzbriedināšanai

Glazūra:

  • 60 grami šokolādes
  • 60 grami saldā krējuma

Rotāšanai:

  • saldais krējums, var likt šokolādes skaidiņas, ogas utt

Pagatavošana

  1. Uz lēnas uguns kausē sviestu un šokolādes gabaliņus, nepārtraukti maisa.
  2. Kad masa kļuvusi viendabīga, to noliek nedaudz atdzesēties.
  3. Pa vienai pievieno olas, cukuru un miltus, kā arī cepamo pulveri.
  4. Visu izmaisa un vienmērīgi lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  5. Cep 180°C temperatūrā, aptuveni 10-15 minūtes, forma 24 cm/dm.
  6. Braunija pamatnes gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  7. Kad tā gatava, noliek atdzist.
  8. Gatavo mussa krēmu. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest.
  9. Katliņā lej 240 gramus saldā krējuma un pievieno šokolādes gabaliņus.
  10. Karsē uz lēnas uguns un maisa kamēr šokolāde pilnībā izkususi un ir izveidojusies viendabīga masa, tad tai pievieno želatīnu un maisot ļauj tam izkust.
  11. Noliek malā atdzist. Tikmēr saputo putukrējumu (320 gramus).
  12. Saputoto krējumu iemaisa šokolādes masā. Putukrējums kļūs šķidrāks.
  13. Mussa krēmu lej uz atdzisušās kūkas pamatnes. Obligāti jāizmanto kūkas forma ar noņemamām malām.
  14. Ievieto ledusskapī.
  15. Atdzisušu pārlej ar šokolādes glazūru, dekorē.

Receptes un foto autore: Māra Skuja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes