Šokolādes – lazdu riekstu – marcipāna torte „Mocarts”

Šokolādes – lazdu riekstu – marcipāna torte „Mocarts” Foto: Šokolādes – lazdu riekstu – marcipāna torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 60 g kausētas tumšās šokolādes
  • 30 g pūdercukura
  • 60 g olu dzeltenumu
  • 90 g olu baltumu
  • 70 g cukura
  • 60 g miltu

Pistāciju krēmam:

  • 100 ml piena
  • 30 g olu dzeltenumu
  • 20 g cukura
  • 6 g želatīna lapu
  • 1 g sāls
  • 30 g pistāciju pastas
  • 30 g marcipāna
  • 10 g konjaka
  • 140 ml saldā krējuma

Piesūcināšanai:

  • 50 g ķiršu ievārījuma
  • 5 g konjaka

Piena šokolādes - riekstu krēmam:

  • 8 g želatīna
  • 50 g cukura
  • 3 g vaniļas cukura
  • 60 g piena šokolādes
  • 1 g sāls
  • 50 g lazdu riekstu
  • 250 g putukrējuma
  • 50 g karamelizētu lazdu riekstu

Tumšās šokolādes glazūrai:

  • 4 g želatīna
  • 70 g saldā krējuma
  • 20 g kakao pulvera
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 10 g sviesta
  • 90 g cukura
  • 30 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 23 cm lielu kūkas formu.
  2. Sajauc sviestu, pūdercukuru, šokolādi viendabīgā masā.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un cukuru un rūpīgi iecilā sviesta masā.
  4. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 15 - 20 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to, neizņemot no formas.
  6. Pistāciju krēms: Pienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, sāli un liek karsē ūdens peldē.
  7. Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 10 minūtes. Tad izgriež un pievieno siltajam pienam.
  8. Tad pievieno pistāciju pastu, marcipānu, brendiju un rūpīgi visu samaisa līdz krēmam viendabīga konsistence.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno pistāciju krēmam.
  10. Piesūcināšana: Ķiršu ievārījumu sajauc ar brendiju un pārklāj pār biskvītu.
  11. Tad pistāciju krēmu pārklāj pār biskvītu un ievieto visu ledusskapī uz 1 stundu.
  12. Piena šokolādes - riekstu krēms: Nelielā katliņā uzsilda 80 g saldā krējuma, pievieno piena šokolādes gabaliņus, riekstus, sāli un vaniļas cukuru. Rūpīgi visu samaisa. Neuzvārīt!!
  13. Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest aptuveni 10 minūtes, tad izgriež un pievieno saldā krējuma masai.
  14. Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldo krējumu un cukuru, pievieno karamelizētos lazdu riekstus un visu sajauc ar šokolādes masu.
  15. Izņem formu no ledusskapja un pārklāj šo krēmu pār pistāciju krēma kārtu, un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  16. Tumšās šokolādes glazūra: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 10 - 15 minūts.
  17. Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu, nepieļaut vārīšanos.
  18. želatīnu izgriež un pievieno saldajam krējumam.
  19. Tad pievieno kakao pulveri, sviestu, tumšās šokolādes gabaliņus un viegli visu samaisa.
  20. Atsevišķā katliņā uzsilda ūdeni un cukuru, vāra aptuveni 3 minūtes.
  21. Tad ūdenim pievieno šokolādes masu, samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  22. Pārlej kūkas virsmu ar glazūru un nogludina visu ar lāpstiņu.
  23. Dekorē pēc pašu gaumes un pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes