Sastāvdaļas
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1/3 glāzes kakao pulvera
- 1 glāze brūnā cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/3 glāzes zemesriekstu eļļas
- 1 glāze ūdens
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ola (L izmēra)
- 250 g „Mascarpone” siera
- 3/4 glāzes zemesriekstu sviesta
- 1/3 glāzes baltā cukura
- 1/3 glāzes pūdercukura
- 1/4 glāzes grauzdētu zemesriekstu
- 1/4 glāzes šokolādes skaidiņu
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko 18 kēksa formiņas.
- Miltus, kakao pulveri, brūno cukuru, sāli un cepamo pulveri sajauc ar baltvīna etiķi, ūdeni, vaniļas cukuru un sviestu.
- Olas un zemesriekstu sviestu saputo ar elektrisko putotāju, pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru, cukuru un pūdercukuru.
- Kārtās klāj mīklu un krēmu, sākot un beidzot ar mīklas kārtu. (Formiņas nepiepildot līdz malām!)
- Katru kēksu pārkaisa ar riekstiem un šokolādes skaidiņām un liek cepties 25 - 30 minūtes. Pasniedz atdzesētus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!