Šokolādes kēksiņi ar krēmsiera krēmu

Šokolādes kēksiņi ar krēmsiera krēmu Foto: Šokolādes kēksiņi ar krēmsiera krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 60 g kakao pulvera
  • 100 ml verdoša ūdens
  • 250 g miltu
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 150 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 120 g skābā krējuma

Krēmam:

  • 180 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 80 g sviesta
  • 80 g krēmsiera
  • 140 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Kakao pulveri pārlej ar verdošu ūdeni un rūpīgi samaisa, noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  2. Nelielā katliņā sajauc sviestu un cukuru un karsē līdz sviests ir pilnībā izkusis.
  3. Pārlejam masu bļodā un ar elektrisko putotāju sakuļam līdz masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai.
  4. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes putojot.
  5. Pievieno vaniļas cukuru, kakao un rūpīgi saputo līdz masa kļūst viendabīga.
  6. Sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un dzeramo sodu, rūpīgi samaisa.
  7. Pakāpeniski (3 pievienošanas reizēs) miltu maisījumam pievieno olu masu, pārmaiņus ar skābo krējumu.
  8. Mīklu iepilda 12 - 14 nedaudz ietaukotās kēksiņu formās tā, lai aizpildītas būtu 3/4 no formas.
  9. Cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  10. Krēms: Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  11. Sajauc kakao pulveri un pūdercukuru.
  12. Mīkstinātu sviestu un krēmsieru sakuļ ar elektrisko putotāju līdz masa kļūst viendabīga.
  13. Pievieno kakao un pūdercukuru, izkausēto šokolādi un turpina putot.
  14. Masu ieliek konditorejas maisā un klāj pār atdzesētajiem kēksiņiem.
  15. Ja vēlaties, tos var apkaisīt ar šokolādes skaidiņām vai jebko citu pēc jūsu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes