Smalkmaizītes ar cukuru

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 2 olas
  • 7 g sausā rauga
  • 40 g cukura
  • 5 g sāls
  • 300 ml ūdens
  • 50 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Pie izsijātiem miltiem pievieno raugu, cukuru un sali, samaisa.
  2. Pievieno olu, siltu ūdeni un maisa līdz mīkla paliek viendabīga.
  3. Tad pielej olīveļļu un mīca līdz mīkla nelīp pie rokam.
  4. Mīklu liek stikla trauka, pārsedz to ar plēvi, novieto ledusskapi uz 90 minūtēm.
  5. Gatavo miklu sadala porcijās, veido plāceni, ieeļļo to un pārkaisa ar cukuru.
  6. Bulciņu liek uz plats, ļauj pacelties (20-25 minūte). 
  7. Apsmērē ar sakultu olu.
  8. Cep sakarsēta cepeškrāsni 180°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz gatavas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes