Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 2 olas
- 7 g sausā rauga
- 40 g cukura
- 5 g sāls
- 300 ml ūdens
- 50 ml olīveļļas
Pagatavošana
- Pie izsijātiem miltiem pievieno raugu, cukuru un sali, samaisa.
- Pievieno olu, siltu ūdeni un maisa līdz mīkla paliek viendabīga.
- Tad pielej olīveļļu un mīca līdz mīkla nelīp pie rokam.
- Mīklu liek stikla trauka, pārsedz to ar plēvi, novieto ledusskapi uz 90 minūtēm.
- Gatavo miklu sadala porcijās, veido plāceni, ieeļļo to un pārkaisa ar cukuru.
- Bulciņu liek uz plats, ļauj pacelties (20-25 minūte).
- Apsmērē ar sakultu olu.
- Cep sakarsēta cepeškrāsni 180°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz gatavas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!