Sastāvdaļas
- 3 kg gurķus
- 120 g diļļu zariņu
- 120 g bērzu lapu
- 60 g mārrutku sakņu
- 70 g ķiploku
Marinādei:
- 80 g sāls
- 50 ml degvīna
- 6 ēdamkarotes 9% etiķa
- 2 l ūdens
Pagatavošana
- Skābēšanai paredzētās burkās liek kārtam gurķus, zaļumus, mārrutku sakņu un ķiploku šķēlītes.
- Uzvāra ūdeni ar sāli, noņem no uguns, pielej degvīnu un etiķi, visu pārlej gurķiem.
- Burkas apsedz ar drānu (vāciņu vietā) un atstāj 2 dienas istabas temperatūrā, pēc tam noņem audumu un vāko ciet.
Bērzu lapas gurķiem piešķir svaigu skābenumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!