Skābēti gurķi ar bērzu lapām

Skābēti gurķi ar bērzu lapām Foto: Skābēti gurķi ar bērzu lapām

Sastāvdaļas

  • 3 kg gurķus
  • 120 g diļļu zariņu
  • 120 g bērzu lapu
  • 60 g mārrutku sakņu
  • 70 g ķiploku

Marinādei:

  • 80 g sāls
  • 50 ml degvīna
  • 6 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 2 l ūdens

Pagatavošana

  1. Skābēšanai paredzētās burkās liek kārtam gurķus, zaļumus, mārrutku sakņu un ķiploku šķēlītes.
  2. Uzvāra ūdeni ar sāli, noņem no uguns, pielej degvīnu un etiķi, visu pārlej gurķiem.
  3. Burkas apsedz ar drānu (vāciņu vietā) un atstāj 2 dienas istabas temperatūrā, pēc tam noņem audumu un vāko ciet.

Bērzu lapas gurķiem piešķir svaigu skābenumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes