Sastāvdaļas
Mīklai:
- 125 g biezpiena
- 65 g cukura
- 5 ēdamkarotes piena
- 5 ēdamkarotes augu eļļa
- 200 g miltu
- 2 tējkarotes cepamais pulveris
Pildījumam:
- 300 g 20% skābā krējuma
- 250-300 g jebkuras saldētas ogas (mellenes, upenes, avenes, kazenes, ķirši)
- 65 g cukurs
- 2 tējkarotes cietes
- 2 olas
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko ar cepamo papīru pārklātu 24 cm lielu formas pamatni un malas.
- Bļodā sajauc biezpienu, pienu, cukuru un augu eļļu.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno biezpienam, labi sajauc un saveļ bumbā.
- Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu, cukuru, cieti, vaniļas cukuru ar olām.
- Izrullē iegūto mīklu lielākā apli par formas diametru un ieklāj to tā, lai malas uz augšu.
- Pārklāj ar skābo krējumu un izlīdzina.
- Tad izkārto sevis izvēlētās ogas, bez sulas(ja tās ir pārāk sulīgas, tad apmaisi šķipsniņā miltu vai cietes)
- Krēms un ogas jāklāj tā, lai neietu pār pamatnes mīklas malām.
- Liek kūku cepties aptuveni 40 - 45 minūtes, līdz krēms sabiezē un nedaudz trīcēs vidū (ja mīkla būs ļoti rožaina, formu var pārklāt ar foliju).
- Tad ļaujiet kūka atdzist formā 5 minūtes, uzmanīgi noņemiet forma malas, tad, velkot cepamo papīru, novieto kūku uz šķīvja.
- Kad kūka padzisusi, var ievietot to ledusskapī, lai krēms labāk sastingtu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!