Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 150 g magoņu sēklu
- 75 g miltu
- 270 g cukura
Krēmam:
- 380 g vārīta iebiezinātā piena
- 450 g 25 % skābā krējuma
Piesūcināšanai:
- 115 ml ūdens
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kafijas liķiera (vai cits aromātisks alkohols)
- mandeļu skaidiņas (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Magones sasmalcina kafijas dzirnaviņās un sajauc tās ar izsijātiem miltiem.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Olu dzeltenumus arī sakuļ un prātīgi pievieno olu baltumu masai.
- Pakāpeniski, pa vienai ēdamkarotei, olu masai pievieno miltu maisījumu, maisot ar lāpstiņu no apakšas uz augšu.
- Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Mīklu ieklāj kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu un iebiezināto pienu (iebiezināto pienu arī var nelikt tik daudz, ja patīk mazāk saldas kūkas).
- Nelielā katliņā uzsilda ūdeni, izšķīdina cukuru un pievieno kafijas vai jebkuru citu liķieri. Atdzesē.
- Katru biskvīta kārtu piesūcina ar pagatavo sīrupu.
- Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar krēmu, tad klāj nākamo kārtu un nedaudz piespiež.
- Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un sānus, dekorē ar mandeļu skaidiņām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!