Sastāvdaļas
- 200 g siera
- 100 g sviesta
- 4 olas
- 200 g miltu
- malti baltie pipari
- 8 tomāti
- 150 ml skābā krējuma
- 100 ml trekna saldā krējuma
- malts muskatrieksts
- šķipsniņa garšvielu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- 100 gramus siera sarīvē.
- No miltiem, sviesta, 1 olu baltuma,2 ēdamkarotēm ūdens, sāls un rīvētā siera samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Tomātus sagriež šķēlītēs.
- Skābo krējumu sakuļ saldo krējumu, pievieno olas un atlikušo olu dzeltenumu.
- Pieber garšvielas un sāli pēc garšas, atlikušo sieru sarīvē un pievieno maisījumam.
- Mīklu izrullē, liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, izveido mīklas maliņas.
- Virsū izkārto tomātu šķēlītes un pārlej ar siera maisījumu.
- Cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes, krāsni izslēdz un pīrāgu patur 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!