Sastāvdaļas
- 1 paciņa sviesta
- 2 paciņas "Selga" cepumu
- 200 g saldā krējuma
- 2 -3 olas
- 2 ēd. k. miltu
- 400 g svaigā siera Rasa vai Filadelfija
- 300 g cukura
- vaniļas cukurs
- 1 citrona sula
- zemeņu mērce un svaigas zemenes dekorēšanai
Pagatavošana
- Sasmalcina cepumus, izkausē katliņā sviestu un samaisa ar cepumiem, iegūto masu liek kūkas formas apakšā un gar malām.
- Pēc tam gatavo siera masu - sakuļ olas ar 150 g cukura, pievieno 2 ēdamkarotes miltu un 400 g svaigā siera, sakuļ, pievieno citrona sulu.
- Puto. Lej uz pamatnes. Cep 180°C temperatūrā 1 stundu. Atdzesē.
- Zemenes sablenderē ar cukuru un pēc izvēles var dekorēt kūku šķēlītēs sagrieztām zemenēm un pārliek blenderētās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!