Siera kūka ar svaigām zemenēm

Siera kūka ar svaigām zemenēm Foto: Siera kūka ar svaigām zemenēm

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa sviesta
  • 2 paciņas "Selga" cepumu
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 -3 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 400 g svaigā siera Rasa vai Filadelfija
  • 300 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • 1 citrona sula
  • zemeņu mērce un svaigas zemenes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Sasmalcina cepumus, izkausē katliņā sviestu un samaisa ar cepumiem, iegūto masu liek kūkas formas apakšā un gar malām.
  2. Pēc tam gatavo siera masu - sakuļ olas ar 150 g cukura, pievieno 2 ēdamkarotes miltu un 400 g svaigā siera, sakuļ, pievieno citrona sulu.
  3. Puto. Lej uz pamatnes. Cep 180°C temperatūrā 1 stundu. Atdzesē.
  4. Zemenes sablenderē ar cukuru un pēc izvēles var dekorēt kūku šķēlītēs sagrieztām zemenēm un pārliek blenderētās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes