Sautēti zirņi ar speķi
Pākšaugi
Tradicionālie latviešu ēdieni
milti
piens
puravi
sīpoli
skābs krējums
žāvēts speķis
zirņi
Foto: Sautēti zirņi ar speķi
Sastāvdaļas
- 400 g zirņu
- 400 g žāvēta speķa
- 2 sīpoli
- 2 puravi
- 1 - 2 glāzes piena vai buljona
- 1 - 2 ēdamkarotes miltu
- 1 - 2 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
- Zirņus iepriekš nomērcē un vara vieglā sālsūdenī mīkstus. Katlā sacep sīpolus, puravus, kopā ar gabaliņos sagrieztu speķi, pievieno vārītos zirņus, buljonā vai pienā atšķaidītus miltus un visu vēlreiz uzvāra.
- Pēdējo pieliek skābo krējumu.
... reizes
Šodien skatītākās receptes