Sautētas ribiņas ar melnajām plūmēm

Sautētas ribiņas ar melnajām plūmēm Foto: Sautētas ribiņas ar melnajām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cūku ribiņu
  • 150 g žāvētu melno plūmju
  • 50 g kūpinātas krūtiņas
  • 1-2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • melno piparu graudiņi
  • lauru lapa
  • smaržīgie pipari, sāls

Pagatavošana

  1. Starp ribiņām esošo gaļu izgriež un sagriež gabaliņos.
  2. Gaļas gabaliņus apcep uz pannas, sakarsētā eļļā, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
  3. Apcepto gaļu, kopā ar ribiņām liek katlā, uzlej ūdeni(tam gandrīz pilnībā jāpārklāj ribiņas), pievieno garšvielas.
  4. Katlam uzliek vāku, sautē, kamēr šķidrums ir pilnībā iztvaikojis.
  5. Pannā apcep, sīkos salmiņos sagrieztu krūtiņu, pievieno sīki sakapātus sīpolus, cep, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
  6. Pievieno tomātu pastu, piparus, samaisa, pakarsē.
  7. Apcepto krūtiņu ar sīpoliem, pievieno katlā pie ribiņām, uzlej 1 glāzi ūdens, pievieno melnās plūmes, skābo krējumu, samaisa.
  8. Katlam uzliek vāku, sautē 15 minūtes, pieber sāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes