Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 250 g vārītas bietes
- 3 olas
- 80 g kukurūzas cietes vai milti
- 0,5 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarotes eļļas
Pildījumam:
- 250 g biezpiens
- 2 vārītas olas
- 150 g mazsālītas siļķes filejas (apmēram 2gb)
- 3 ēdamkarotes skābais krējums
- zaļumi (lociņi, dilles) pēc garšas
- 2 ēdamkarotes mākslīgie sarkanie ikri
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sarīvē uz smalkas rīves vai sablendē bietes.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Pie bietēm pievieno olu dzeltenumus, eļļu, sāli un labi apmaisa. Ja vēlas košāku biskvītam krāsu, tad šajā posmā pievieno nedaudz pārtikas krāsvielu.
- Biešu masai pievieno cieti un atkal labi izmaisa.
- Pie olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un puto līdz stingrām putām.
- Apvieno abas masas kopā. Olu baltumus pievieno pa daļām un uzmanīgi iecilājot iemaisa biešu masā.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 15-20 min.
- Kad biskvīts ir gatavs, apgriež to otrādi, noņem uzmanīgi cepampapīru un ļauj biskvītam atdzist.
- Pildījumam: Zaļumus smalki sagriež.
- Biezpienu, olas, siļķi, krējumu kopā sablendē viendabīgā masā. Ja ir nepieciešamas pievieno sāli, piparus pēc garšas.
- Pie biezpiena masas pievieno zaļumus, ikrus un labi izmaisa.
- Kūciņu salikšana: Sagriež biskvītu 3 vienādās daļās, starp katru kārtu liek pildījumu. Virskārtu plāni apsmērē ar to pašu biezpiena masu.
- Atstāj ledusskapī ievilkties.
- Pirms pasniegšanas var virskārtu apsmērēt ar majonēzi, sagriež mazajās kūciņās, dekorē.
- Ja nevēlas kūciņas, var uz biskvīta likt pildījumu, to izlīdzināt, sarullēt un būs sāļā rulete.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!