Sāļās biešu biskvīta kūciņas

Svētku galdam - Sāļās biešu biskvīta kūciņas Foto: Sāļās biešu biskvīta kūciņas

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 250 g vārītas bietes
  • 3 olas
  • 80 g kukurūzas cietes vai milti
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarotes eļļas

Pildījumam:

  • 250 g biezpiens
  • 2 vārītas olas
  • 150 g mazsālītas siļķes filejas (apmēram 2gb)
  • 3 ēdamkarotes skābais krējums
  • zaļumi (lociņi, dilles) pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes mākslīgie sarkanie ikri
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sarīvē uz smalkas rīves vai sablendē bietes.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  3. Pie bietēm pievieno olu dzeltenumus, eļļu, sāli un labi apmaisa. Ja vēlas košāku biskvītam krāsu, tad šajā posmā pievieno nedaudz pārtikas krāsvielu.
  4. Biešu masai pievieno cieti un atkal labi izmaisa.
  5. Pie olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un puto līdz stingrām putām.
  6. Apvieno abas masas kopā. Olu baltumus pievieno pa daļām un uzmanīgi iecilājot iemaisa biešu masā.
  7. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° apmēram 15-20 min.
  8. Kad biskvīts ir gatavs, apgriež to otrādi, noņem uzmanīgi cepampapīru un ļauj biskvītam atdzist.
  9. Pildījumam: Zaļumus smalki sagriež.
  10. Biezpienu, olas, siļķi, krējumu kopā sablendē viendabīgā masā. Ja ir nepieciešamas pievieno sāli, piparus pēc garšas.
  11. Pie biezpiena masas pievieno zaļumus, ikrus un labi izmaisa.
  12. Kūciņu salikšana: Sagriež biskvītu 3 vienādās daļās, starp katru kārtu liek pildījumu. Virskārtu plāni apsmērē ar to pašu biezpiena masu.
  13. Atstāj ledusskapī ievilkties.
  14. Pirms pasniegšanas var virskārtu apsmērēt ar majonēzi, sagriež mazajās kūciņās, dekorē.
  15. Ja nevēlas kūciņas, var uz biskvīta likt pildījumu, to izlīdzināt, sarullēt un būs sāļā rulete.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes