Sastāvdaļas
- 30 g rauga
- 150 ml silta ūdens
- 450 g miltu
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes sakapāta sviesta
- 200 g izmērcētu un notecinātu tumšo rozīņu
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina 4 ēdamkarotēs ūdens un atstāj uzrūgt 15 minūtes, līdz parādās burbulīši.
- Lielā bļodā samaisa sāli un miltus, pievieno cukuru, rauga maisījumu un atlikušo ūdeni, lai veidotos bieza mīkla.
- To mīca, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga.
- Atstāj uz stundu.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 200°C temperatūrai.
- Ietauko cepamo veidni.
- Rozīnes apkaisa ar miltiem.
- Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un kārtīgi izmīca.
- Mīklā iemīca rozīne un sviestu.
- No mīklas saveļ apaļus kukulīšus.
- Mīklas rullīšus liek veidnē pietiekamā attāluma citu no cita, jo mīkla vel uzbriedīs.
- Apsedz ar drānu un atstāj lai uzrūgst 30 minūtes.
- Cep 20 minūtes, līdz maizītes kļūs viegli brūnas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!