Rozīņu maizītes

Rozīņu maizītes Foto: Rozīņu maizītes

Sastāvdaļas

  • 30 g rauga
  • 150 ml silta ūdens
  • 450 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sakapāta sviesta
  • 200 g izmērcētu un notecinātu tumšo rozīņu

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina 4 ēdamkarotēs ūdens un atstāj uzrūgt 15 minūtes, līdz parādās burbulīši.
  2. Lielā bļodā samaisa sāli un miltus, pievieno cukuru, rauga maisījumu un atlikušo ūdeni, lai veidotos bieza mīkla.
  3. To mīca, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga.
  4. Atstāj uz stundu.
  5. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 200°C temperatūrai.
  6. Ietauko cepamo veidni.
  7. Rozīnes apkaisa ar miltiem.
  8. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un kārtīgi izmīca.
  9. Mīklā iemīca rozīne un sviestu.
  10. No mīklas saveļ apaļus kukulīšus.
  11. Mīklas rullīšus liek veidnē pietiekamā attāluma citu no cita, jo mīkla vel uzbriedīs.
  12. Apsedz ar drānu un atstāj lai uzrūgst 30 minūtes.
  13. Cep 20 minūtes, līdz maizītes kļūs viegli brūnas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes