Sastāvdaļas
- 2 glāzes rīvētu kartupeļu
- 1/2 glāzes piena
- 2 olas
- sāls
- cukurs
Pagatavošana
- Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu.
- Kartupeļu masai pārlej uzvārītu pienu, pievieno sali, cukuru, pieliek sakultas olas, visu izmaisa.
- Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētās taukvielās un cep spilgti brūnas pankūkas.
- Pasniedz karstas ar skābu krējumu vai brūkleņu džemu.
- Pankūkas var gatavot kā sāļo ēdienu.
- Tad masai pievieno sasmalcinātus sīpolus vai sarīvētu ķiploku, sasmalcinātus zaļumus.
Sāļās pankūkas pasniedz ar tomātu, krējuma, siera vai citam sāļajām mērcēm vai krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!