Polentas un liellopa gaļas uzkodas

Polentas un liellopa gaļas uzkodas Foto: Normunda Baranovska recepšu attēls

Sastāvdaļas

Polentai:
  • kukurūzu milti, polenta - 300 g
  • ūdens vai buljons - 500 ml
  • piens 0,5% - 1l
  • sāls - 1/2 ēdamk.
  • olīveļļa - 2 ēdamk.
Mērcei:
  • liellopa karbonāde - 500 g
  • vīnogu kauliņu eļļa - 2 ēdamk.
  • burkāns - 1 gab.
  • pastinaks - 1 gab.
  • selerijas sakne - 1/4 gab.
  • šalotes sīpols - 2 gab.
  • ķiploks - 3 daiviņas
  • tomātu pasta - 1,5 ēdamk.
  • liellopa buljons - 600 ml

Pagatavošana

  1. Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
  2. Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
  3. Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
  4. Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

Recepti piedāvā Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes