Sastāvdaļas
- kukurūzu milti, polenta - 300 g
- ūdens vai buljons - 500 ml
- piens 0,5% - 1l
- sāls - 1/2 ēdamk.
- olīveļļa - 2 ēdamk.
- liellopa karbonāde - 500 g
- vīnogu kauliņu eļļa - 2 ēdamk.
- burkāns - 1 gab.
- pastinaks - 1 gab.
- selerijas sakne - 1/4 gab.
- šalotes sīpols - 2 gab.
- ķiploks - 3 daiviņas
- tomātu pasta - 1,5 ēdamk.
- liellopa buljons - 600 ml
Pagatavošana
- Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
- Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
- Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
- Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.
Recepti piedāvā Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!