Sastāvdaļas
- mīkla
Pildījumam:
- 200 grami vājpiena biezpiena
- 200 grami lapu biešu
- baziliks
- timiāns
- pētersīļi
- piparmētra
- lociņi
- 1 olas dzeltenums
- 1 neliela citrona miza
- 3 daiviņas ķiploka
- 1/4 rīvēta muskatrieksta
- 1/2 tējkarote maltu ķimeņu
- 1/2 tējkarote maltu melno piparu
- asie pipari un sāls pēc garšas
- olas baltums + ēdamkarote piena, smērēšanai un ķimeņu sēklas
- rupjā sāls pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Visus zaļumus sasmalcina.
- Pievieno biezpienu, citrona miziņu, sarīvētu ķiploku, olas dzeltenumu, garšvielas un sāli.
- Veidojam pīrādziņus. Nosmērē ar sakultu olas baltumu ar pienu un pārkaisa ar ķimenēm un sāli.
- 10 minūtes uzraudzē.
- Cep 200°C 8-10 minūtes zeltaini brūnus.
Lapu bietes (mangolds) ir ļoti garšīgas, tikai mēs viņas ļoti maz izmantojam.