Piparkūku deserts ar ananāsiem un maskarpones krēmu

Piparkūku deserts ar ananāsiem un maskarpones krēmu Foto: Piparkūku deserts ar ananāsiem un maskarpones krēm

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas Selgas piparkūku
  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml saldais krējums
  • 5 olu dzeltenumi
  • 50 ml augļu liķiera (man bija cidoniju)
  • ananāsu gabaliņi
  • 10 strīķētas ēd. k. cukura
  • stipra melna kafija
  • kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavo Mascarpone krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ, līdz masa pieaugusi apjomā un kļuvusi gaiša.
  2. Putukrējumu nedaudz sakuļ, līdz tas sāk kļūt nedaudz biezāks. Līdz galam nekuļ.
  3. Maskarpones sieru pakāpeniski sajauc ar olu dzeltenumu masu.
  4. Beigās iecilā saldo krējumu, liķieri, vēl nedaudz pakuļ ar mikseri.
  5. Piparkūkas apmērcē kafijā un kārto traukā 2ās kārtās.
  6. Saliek virsū ananāsus un pusi krēma. Liek virsū nākamās 2 piparkūku kārtas (mērcētas kafijā).
  7. Uzklāj atlikušo krēmu. Pārkaisa ar kanēli un liek ledusskapī uz nakti, vai vismaz 2 stundām.

Jebkura līdzība ar tiramisu ir pilnīgi nejauša. Šis deserts izdosies pat iesācējiem virtuvē. Nekas nav nedz jācep, nedz jāvāra. Sastāvdaļu arī pavisam nedaudz.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes