Sastāvdaļas
- 200 g cukura
- 6 ēdamkarotes dzidra, šķidra medus
- 300 g kviešu miltu
- 60 g kapātu valriekstu
- 4 ēdamkarotes smalki kapātu apelsīnu un citronu cukāžu
- 1 tējkarote maltu anīsa sēklu
- 1 tējkarote maltu koriandra sēklu
- 1 ēdamkarote sviesta
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C.
- Ūdens peldē izkausē medu un cukuru.
- Kad masa kļūst staipīga, katlu noceļ no uguns, pievieno miltus, valriekstus, cukādes un garšvielas.
- Ar miltainām rokām saveļ mīklu nelielos rullīšos.
- Sagriež 2,5 cm biezās šķēlēs un veido izliektus radziņus.
- Liek uz ietaukotas un miltiem apkaisītas plāts un cep 50 - 60 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.
- Pirms pasniegšanas cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!