Pikantie cepumi ar medu un riekstiem

Pikantie cepumi ar medu un riekstiem Foto: Pikantie cepumi ar medu un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 6 ēdamkarotes dzidra, šķidra medus
  • 300 g kviešu miltu
  • 60 g kapātu valriekstu
  • 4 ēdamkarotes smalki kapātu apelsīnu un citronu cukāžu
  • 1 tējkarote maltu anīsa sēklu
  • 1 tējkarote maltu koriandra sēklu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C.
  2. Ūdens peldē izkausē medu un cukuru.
  3. Kad masa kļūst staipīga, katlu noceļ no uguns, pievieno miltus, valriekstus, cukādes un garšvielas.
  4. Ar miltainām rokām saveļ mīklu nelielos rullīšos.
  5. Sagriež 2,5 cm biezās šķēlēs un veido izliektus radziņus.
  6. Liek uz ietaukotas un miltiem apkaisītas plāts un cep 50 - 60 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.
  7. Pirms pasniegšanas cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes