Sastāvdaļas
- 1 l piena
- 250 g cukura
- vaniļa
- 8 olu dzeltenumi
Pagatavošana
- Pienu ar cukuru un vaniļu uzvāra.
- Olu dzeltenumiem pielej mazliet auksta piena un krietni sakuļ, kuļot pievieno vārošu pienu, tad liek karstā ūdens peldē un karsē, līdz masa sabiezē.
- Kad pagatavotā masa atdzisusi, to sasaldē.
1 variants: masai pievieno dažas karotes stipras kafijas (esences), ko pagatavo šādi: 100 g kafijas pupiņu samaļ, uzlej ūdeni un mazliet pavāra, tad izkāš. Izkāstā šķidruma nedrīkst būt vairāk par 1/4 glāzes.
2 variants: masai pieliek grauzdētus riekstus vai mandeles.
Augļu saldējums
Gatavo no svaigu ogu vai kauliņaugļu biezeņa ar nelielu ūdens piedevu un cukuru. Ļoti saldu masu grūti sasaldēt, bet ja cukura par maz, saldējums būs graudains. Uz 1 l biezeņa ņem 250 g cukura, 1 citrona sulu un mazliet ūdens.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!