Sastāvdaļas
- 1 porcija picas mīkla - skat. Picas mīkla
- 2 sīki sakapāts sīpols
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 300 g smalkās strēmelītes sagrieztas paprikas
- sāls
- 50 g drupināta Parmas siera
- 100 g sakapātu zaļo olīvu
- 1 ēdamkarote sālītu kaperu
Pagatavošana
- Samīca picas mīklu un ļauj uzrūgt.
- Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un nelielas uguns sautē 2-4 minūtes.
- Pievieno papriku, uzliek vāku un, bieži apmaisot, sautē zemā temperatūrā 15 minūtes, pieber sāli.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Ietauko picas veidni.
- Kad mīkla uzrūgusi, to strauji samīca un ieklāj veidnē.
- Liek virsū papriku ar visu šķidrumu, apkaisa ar pusi Parmas siera, olīvām un kaperiem.
- Cep apmēram 20 minūtes, līdz pica kļūst gaiši brūna.
- Apkaisa ar atlikušo Parmas sieru un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!