Pankūku torte ar Maskarpone krēmu un ogu mērci

Pankūku torte ar Maskarpone krēmu un ogu mērci Foto: Pankūku torte ar Maskarpone krēmu un ogu mērci

Sastāvdaļas

Pankūkām:

  • 8 olas
  • 320 ml piena
  • 180 ml salda krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 190 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 35 g pūdercukura

Krēmam:

  • 200 g vārīta krēma
  • 250 g Maskarpone siera
  • 100 g baltas šokolādes
  • 200 g salda krējuma
  • 1 tējkarote kafijas ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes kafijas liķiera

Vārītam krēmam:

  • 150 g karsta piena
  • 35 g karsta salda krējuma
  • 60 g olu dzeltenumu (apmēram 3 dzeltenumi)
  • 60 g cukura
  • 15 g kukurūzas cietes

Ogu mērcei:

  • 350 g svaigu vai saldētu ogu
  • 50 - 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Rotājumam:

  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

Gatavo pankūkas:

  1. Visas sastāvdaļas saputo viendabīgā masā. Mīklai jābūt trekna saldā krējuma konsistencē.
  2. Ja nepieciešams, var pievienot vēl pienu.
  3. Cep uz pannas, kuru iesmērē ar sviestu pēc nepieciešamības. Pankūkas cep tikai no vienas puses.
  4. Pankūkas ņem no pannas nost tad, kad tās virsma vairs nav šķidra. 
  5. Cep tik daudz pankūku, kamēr beidzas mīkla. Atkarībā no pannas lieluma sanāks 17 - 22 pankūkas.

Gatavo krēmu no Maskarpone siera:

  1. Vispirms pagatavo vārīto krēmu. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Vārītajā krēmā iejauc šokolādi, samaisa.
  2. Maskarpone sieru viegli saputo. Saldo krējumu saputo gandrīz līdz stingrai konsistencei.
  3. Rūpīgi savieno Maskarpone sieru un putukrējumu, neputo.
  4. Vārītā krēma un šokolādes masai pievieno kafijas ekstraktu un liķieri.
  5. Pievieno siera masai un novieto ledusskapī uz 4 - 5 stundām.

Gatavo ogu mērci:

  1. Katliņā liek ogas un cukuru. 
  2. Uz mazas uguns karsē līdz ogas kļūst mīkstas, apmēram 5 minūtes, vai 10 minūtes, ja ogas ir saldētas.
  3. Apmēram 100 g ogu atdala un atstāj malā, pērējās saspiež biezenī, izberž caur sietu.
  4. Liek atpakaļ katliņā un noved līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno kartupeļu cieti. 
  5. Vāra uz mazas uguns, kamēr sabiezē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī.

Veido torti:

  1. Pankūkas liek uz šķīvja, kurš ir piemērots pēc diametra.
  2. Katru pankūku apsmērē ar krēmu, apmēram ar 1,5 - 2 ēdamkarotēm vienu pankūku.
  3. Pankūkas liek vienu uz otras, kamēr beidzas krēms vai pankūkas.
  4. Pēdējo pankūku nevajag smērēt ar krēmu.
  5. Torti liek uz nakti ledusskapī.
  6. Uz pilnībā atdzesētas tortes lej ogu mērci, centrā izkārto maliņā atliktās ogas.
  7. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  8. Tortei ļauj pastāvēt istabas temperatūrā apmēram stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes