Sastāvdaļas
- 4 olas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 10 g sviesta
- 2 timiāna zariņu lapas
- 100 g brī siera šķēlēs
Karamelizētiem sīpoliem:
- 30 ml olīveļļas cepšanai
- 300 g nomizotu sarkano sīpolu, sagrieztu plānās šķēlītēs
- 2 timiāna zariņu lapas
- 70 g Demeraras cukura
- 75 ml aveņu etiķa
- ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
- 4 olas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 10 g sviesta
- 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
- 100 g brī siera, sagriezts šķēlēs
Pagatavošana
- Sīpoliem katlā liek visas sastāvdaļas un, uz lielas liesmas maisot, karsē, līdz cukurs izkūst un sāk burbuļot.
- Tad nogriež vidēju liesmu un karamelizē, līdz sīpoli kļūst sīrupaini.
- Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli un pipariem.
- Sakarsē pannu, kad tā karsta, pievieno sviestu un izkausē.
- Pievieno timiānu, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes.
- Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīda olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic.
- Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa.
- Tā dara uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.
- Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj omleti pannā gatavoties 1‒2 minūtes.
- Tad uz vienas trešdaļas (kreisās ārējās) liek sieru un karamelizētos sīpolus, ieloka labo ārējo trešdaļu uz centru un to visu pārloka pāri sīpoliem ar sieru.
- Omleti pārloka uz pusēm un pasniedz uz grauzdētas maizītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!