Sastāvdaļas
- 2 sīpoli
- 150 g miltu
- 1 tējkarote sāls
- pipari pēc garšas
- 30 g kukurūzas cietes
- 120 ml ūdens
- 2 olu dzeltenumi
- garšvielas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Ieber bļodā 50 g miltus, sāli, piparus, garšvielas.
- Nomizo sīpolus. Pēc tam tos sagriež ripiņās un ber bļodā.
- Gatavo mīklu: bļodā iesit olas dzeltenums, pievieno miltus, kukurūzas cieti, ūdeni. Visu samaisa viendabīgā konsistencē.
- Katliņā vai dziļā pannā ielej eļļu un liek karsēties.
- Kamēr eļļa uzkarst, sagatavotajā mīklā ber sagrieztās sīpolu ripas kas jau iepriekš sajauktas ar garšvielām un kārtīgi samaisa.
- Kad eļļa ir karsta, ņem pa vienai ripiņai un met karstajā eļļā.
- Cep līdz gredzeni paliek zeltaini brūni. Tad tos ar dakšiņu ņem laukā.
- Gatavus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
- Pasniedz ar krējuma mērci vai kečupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!