Mazsālīts lasis somu gaumē

Mazsālīts lasis somu gaumē Foto: Mazsālīts lasis somu gaumē

Sastāvdaļas

  • laša fileja
  • 1-1,5 ēdamkarotes jūras sāls
  • 1,5 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sakapātu diļļu

Pagatavošana

  1. Laša fileju nosusina ar papīra dvieli, pārkaisa ar jūras sāli, cukuru.
  2. Uzkaisa dilles.
  3. Apkaisītu zivs fileju ietin cepampapīrā un liek ledusskapī.
  4. Pēc 4-5 stundām, zivs fileju apgriež otrādi.
  5. Pēc 10 stundām zivs fileja ir gatava.
  6. Sāls, kura nav uzsūkusies, tiek nopurināta.
  7. Ar asu nazi zivs fileju sagriež plānās šķēlītēs.
  8. Pirms pasniegšanas, aprasina ar citrona sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes