Sastāvdaļas
- 400 g cukura
- 250 g miltu
- 100 g kakao pulvera
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 1/2 tējkarotes dzeramā soda
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 245 g piena
- 120 ml augu eļļas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 240 ml karsta ūdens
Šokolādes glazūrai:
- 1 paciņa sviesta
- 70 g kakao pulvera
- 380 g pūdercukura
- 80 g piena
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C un ietauko 28-30 mazās kēksiņu formas.
- Dziļā bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
- Tad pievieno olas, eļļu, pienu un vaniļu, un ar elektrisko putotāju visu kuļ aptuveni 2 minūtes.
- Tad pievieno karsto ūdeni un rūpīgi izmaisa.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās formiņās. Piepilda aptuveni 2/3 no vienas formiņas.
- Tad liek cepties aptuveni 20-25 minūtes un, kad gatavs ļauj atdzesēties 10-15 minūtes.
- Šokolādes glazūra: Izkausē sviestu un pieber klāt kakao pulveri.
- Tad pakāpeniski pievieno pūdercukuru un pienu. Ja nepieciešams var pievieno papildus vēl pienu.
- Visu ar elektrisko putotāju sakuļ līdz krēmveidīgai konsistencei.
- Tad pievieno vaniļu un rūpīgi iemaisa.
- Iegūto krēmu pārklāj pār katru atdzesēto kūciņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!