Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 1 tējkarote sāls
- 30 g kakao
- sarkanā pārtikas krāsviela
- 480 ml paniņu
- 230 g sviesta
- 450 g cukura
- 4 olas
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 2 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
- 360 ml salda krējuma putošanai
- 500 g krēmsiera
- 3/4 tējkarotes vaniļas cukura
- 115 g cukura
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Sajauc miltus, sāli un kakao. Atsevišķā traukā sajauc paniņas un pārtikas krāsvielu.
- Sviestu saputo ar cukuru, pievieno pa vienai olai, nepārtraukti putojot.
- Pievieno vaniļas cukuru, samaisa. Pa kārtai pievieno miltu masu, samaisa, tad paniņas ar krāsvielu, samaisa.
- Atkal miltus, tad paniņas. Saputo.
- Sodu dzēš ar 2 ēdamkarotēm etiķa un uzreiz pievieno mīklai, saputo.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
- 1/4 daļu mīklas liek ietaukotā tortes formā un cep 25 - 30 minūtes. Tādā veidā izcep 4 biskvītus. Atdzesē.
- Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar vaniļas cukuru. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu.
- Abas masas rūpīgi samaisa un liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu. Tortes virsmu un sānus arī apsmērē ar to pašu krēmu.
- Pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
- Torti uz nakti liek ledusskapī, vai vismaz uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!