Sastāvdaļas
Pamatnītēm:
- 100 g miltu
- 70 g Smalkais muslis
- šķipsniņa sāls
- 50 g pūdercukura
- 50 g margarīna
Pildījumam:
- 50 g cukura
- 6 dateles bez kauliņiem
- kokosriekstu piena biezā daļa no 1 bundžiņas
- 70 g pekanriekstu
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana
- Pamatnītes sastāvdaļas samīca, liek formiņās un sabaksta ar dakšiņu. Cep 180 g temperatūrā ~ 15 min
- Kokoskrēma cieto daļu un dateles sablendē.
- Katliņā ber cukuru, maisot karsē, līdz tas izkūst un kļūst brūns, tad pievieno blendēto kokoskrēmu un maisot turpina karsēt.
- Masā iesijā kukurūzas cieti un karsē, līdz karamele sabiezē.
- Karameli pievieno, kapātiem pekanriekstiem un pilda mīklas formiņās.
- Šeit pie pasniegšanas lieliski iederētos saldējums.
Ja svētkos ciemos nāks draugs, kas uzturā nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus, tad pārsteidz viņu un uzcep #vegan mazās tartes.
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS