Marinēts liellopu gaļas cepetis

Marinēts liellopu gaļas cepetis Foto: Marinēts liellopu gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1½ kg liellopu gaļas no gurna
  • 50 g speķa
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 50 tauku
  • 1 ēdamkarote rozīņu
  • sāls
  • mazliet rīvmaizes

Marinādei:

  • 125 g zaļumu
  • piparu graudiņi
  • 2 lauru lapas
  • majorāns
  • 5-6 krustnagliņas
  • 2-3 sīpoli
  • 1 glāze etiķa

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, liek bļodā, pārlej ar marinādi.
  2. Marinādei ņem ½ l ūdens, etiķi, pievieno notīrītus sīpolus, garšvielas un vāra 15 minūtes.
  3. Aukstu pārlej gaļai un, šad tad apgrozot, marinē to 1 - 3 dienas (ziemā).
  4. Marinēto gaļu salvetē noslauka, iespeķo, apcep gaiši brūnu, liek katliņā, sautē nelielā ūdens daudzumā kopā ar marinādes garšvielām.
  5. Mērci izkāš, pievieno rīvmaizi, sāli, rozīnes un uzvara.
  6. Gaļu sagriež šķēlēs, pārlej ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes