Sastāvdaļas
- 1½ kg liellopu gaļas no gurna
- 50 g speķa
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 50 tauku
- 1 ēdamkarote rozīņu
- sāls
- mazliet rīvmaizes
Marinādei:
- 125 g zaļumu
- piparu graudiņi
- 2 lauru lapas
- majorāns
- 5-6 krustnagliņas
- 2-3 sīpoli
- 1 glāze etiķa
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, liek bļodā, pārlej ar marinādi.
- Marinādei ņem ½ l ūdens, etiķi, pievieno notīrītus sīpolus, garšvielas un vāra 15 minūtes.
- Aukstu pārlej gaļai un, šad tad apgrozot, marinē to 1 - 3 dienas (ziemā).
- Marinēto gaļu salvetē noslauka, iespeķo, apcep gaiši brūnu, liek katliņā, sautē nelielā ūdens daudzumā kopā ar marinādes garšvielām.
- Mērci izkāš, pievieno rīvmaizi, sāli, rozīnes un uzvara.
- Gaļu sagriež šķēlēs, pārlej ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!