Sastāvdaļas
- 600 g patisonu
- 6 sloksnītes mārrutku sakņu
Marinādei:
- 0,5 litri ūdens
- 15 g diļļu
- 10 g estragona
- 5 g bazilika
- 2 lauru lapas
- 8 smaržīgie pipari
- 2 krustnagliņas
- 1/2 - 1 ēdamkarote sāls
- 1/2 ēdamkarotes cukura
- 2 - 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa
Pagatavošana
- Jaunus, mazus 5 - 6 cm diametra augļus uzmanīgi nomazgā aukstā ūdenī, nogriež kātiņus un ievieto veselus dezinficētā burkā.
- Nedrīkst tos saspiest vai ievainot, tad pasterizācijā rodas plankumi.
- Tāpat ievieto burkā notīrītus, plānās sloksnēs gareniski sagrieztus mārrutkus.
- Sagatavotas burkas pārlej ar dzidru, karstu marinādi (bez garšvielām, izkāstu).
- Burkām uzliek dezinficētus metāla vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā; litra burkas - 10 minūtes, 2 litru burkas - 15 minūtes, 3 litru burkas - 20 minūtes. Burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Etiķa vietā var lietot 3 - 4,5 g citronskābes. Šādiem marinētiem patisoniem ir maigāka garša. Receptē doto produktu pietiek apmēram litra burkas piepildīšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!