Marinēti gurķi ar jāņogām

Marinēti gurķi ar jāņogām Foto: Marinēti gurķi ar jāņogām

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • 250 g jāņogu
  • 1 ķiploks
  • 3 diļļu ziedkopas
  • 1 l ūdens
  • 25 g sāls
  • 20 ml degvīna

Pagatavošana

  1. Burkā liek dilles un daiviņās sagrieztus ķiplokus. Kārto gurķus un jāņogas.
  2. Ja burkas nav sterilizētas, gurķus trīs reizes pārlej ar verdošu ūdeni, katru reizi karsto ūdeni atstājot uz 10 minūtēm.
  3. Ūdenim ļauj uzvārīties, pievieno sāli un pārlej ar šo marinādi gurķus. Pielej degvīnu un aizvāko burkas ar metāla vāciņiem.
  4. Gatavos konservus apgriež otrādi un apsedz.
  5. Izdosies skaisti un ļoti garšīgi gurķīši, kuru recepti vērts saglabāt savā “virtuālajā pavārgrāmatā”! Padalies arī ar draugiem.
 
Šī konservēto gurķu recepte, kas pelnījusi īpašu uzmanību: nav nepieciešams etiķis, bet gurķīši izdodas patīkami skābeni. Tas viss, pateicoties jāņogām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes