Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 250 g jāņogu
- 1 ķiploks
- 3 diļļu ziedkopas
- 1 l ūdens
- 25 g sāls
- 20 ml degvīna
Pagatavošana
- Burkā liek dilles un daiviņās sagrieztus ķiplokus. Kārto gurķus un jāņogas.
- Ja burkas nav sterilizētas, gurķus trīs reizes pārlej ar verdošu ūdeni, katru reizi karsto ūdeni atstājot uz 10 minūtēm.
- Ūdenim ļauj uzvārīties, pievieno sāli un pārlej ar šo marinādi gurķus. Pielej degvīnu un aizvāko burkas ar metāla vāciņiem.
- Gatavos konservus apgriež otrādi un apsedz.
- Izdosies skaisti un ļoti garšīgi gurķīši, kuru recepti vērts saglabāt savā “virtuālajā pavārgrāmatā”! Padalies arī ar draugiem.
Šī konservēto gurķu recepte, kas pelnījusi īpašu uzmanību: nav nepieciešams etiķis, bet gurķīši izdodas patīkami skābeni. Tas viss, pateicoties jāņogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!