Marinētas zaļās pupiņas

Marinētas zaļās pupiņas Foto: Marinētas zaļās pupiņas

Sastāvdaļas

  • 2 kg zaļo pupiņu
  • 5 glāzes 5% etiķa
  • 5 glāzes ūdens
  • 2/3 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes sāls
  • 5 lauru lapas
  • 10 ķiploku daiviņas
  • 1 sarkanā paprika
  • 25 melno piparu graudiņi

Pagatavošana

  1. Katru zaļo pupiņu pāksti kārtīgi nomazgā.
  2. Pākstis sagriež aptuveni vienādā garumā, lai varētu salikt litra burkā.
  3. Ķiplokus notīra, katru daiviņu sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Papriku sagriež sloksnītēs.
  5. Ja vēlas, lai pupiņas būtu asākas, papriku var aizvietot ar vienu čili piparu.
  6. Gatavo marinādi – samaisa etiķi, ūdeni, cukuru, sāli, lauru lapas, piparu graudiņus, visu uzvāra, un pavāra pāris minūšu.
  7. Sterilizētās burkās blīvi liek zaļās pupiņas, ķiploku šķēlītes un paprikas sloksnītes.
  8. Gatavu marinādi pārlej pupiņām un burkas aizvāko.
  9. Pēc nedēļas marinētas zaļās pupiņas var pasniegt galdā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes